Truhláři na výletě v Krkonoších!

Třída T2 si jako svůj školní výlet zvolila čtyřdenní dobrodružnou výpravu do hor. Jelikož se chlapci nemohli dočkat, vyrazili s velkými batohy hned po vyučování dne 5. 6. 2012. Na místo dorazili až k večeru, nicméně dlouhé cestování vlakem hochy nijak zvlášť neunavilo – ještě večer po příjezdu hráli až do večerky společenské hry. Rodinný penzion v Peci pod Sněžkou, kde měli zařízené ubytování a plnou penzi, byl velmi útulný, takže se chlapci brzy začali cítit opravdu jako doma. Důmyslné jméno penzionu Sněžná Sova napovídá, že se nachází blízko lesa, naši truhláři tak měli výbornou příležitost jít na procházku do blízkého lesa a obdivovat stromy a rostliny, které se v Krkonoších nalézají.

Druhý den výpravy chlapci vyrazili hned po snídani na rozhlednu Hnědý vrch. Protože je rozhledna vysoká 31 metrů, vrcholu dosáhli jen ti nejodvážnější! Ale výhled z ní stál jistě za vyjití těch 138 schodů! Na zpáteční cestě do údolí někteří využili lanovou dráhu, během níž se dalo kochat krásnou krajinou, která ubíhala kolem. Po večeři si neúnavní chlapci našli jako společnou zábavu bowling.

Cílem dalšího dne výletu byl vrchol Sněžky! Celodenní výšlap na největší horu České republiky byl poměrně náročný. Ještě že se dalo zastavit a občerstvit asi v polovině cesty v Horské Boudě na Růžohorkách. Po vypití malinovky zbývalo už jen několik málo, ale o to náročnějších, kilometrů do cíle. Kdo by v tu chvíli řekl, že stoupání bude ještě více namáhavější! Po překonání všech překážek nakonec však všichni dorazili do stanoveného cíle, z čehož měli všichni obrovskou radost, protože ten pocit stát na nejvyšší hoře v ČR je nezapomenutelný či dokonce neopakovatelný. Cesta zpět dolů už probíhala s pocitem splněného cíle, takže se šlo veseleji. Jako večeři kluci uvítali opékání párků hned vedle Sněžné Sovy.

Poslední čtvrtý den truhlářského výletu probíhal spíše ve formě odpočinku a pohody, jelikož chlapci byli příjemně unavení z předešlých dnů. Zážitky, které všichni společně na této expedici prožili, upevní jejich vzájemné kamarádské vztahy a budou si tak blíž i ve školním vyučování.

 

Autoři: Mgr. Jana Vybíhalová, Bc. Ondřej Náhlík