PRVNÍ  ŠKOLNÍ  VÝLET  TŘÍDY  NS1

 

            V úterý 19. června 2012 o půl čtvrté jsem já a moji spolužáci v doprovodu dvou oblíbených učitelek nastoupili do vlaku a vyrazili jsme na zdlouhavou cestu.

 

            K večeru, něco kolem osmé, jsme dorazili na místo určení, tedy na krásnou chatu na „konci světa“. Když jsme byli zabydlení, sedli jsme si k ohni a společně si opekli párky. Po večeři jsme šli obhlédnout okolí. V 11 hodin, tedy po večerce, jsme ulehli do spacáků a pomalu jsme, ještě nabytí energií, usínali.

 

            Druhý den byl budíček o půl šesté, protože nás čekal dlouhý a namáhavý výstup na Kralický Sněžník. Po krátké cestě vlakem a autobusem následovala zprvu mírná a na první pohled příjemná cesta vzhůru. Ovšem prvotní nadšení opadlo již velmi brzy, právě ve chvíli, kdy se před námi začaly vztyčovat kopce. Ale ani tímto jsme si den nenechali zkazit a rozděleni do skupinek jsme kráčeli dál. Cestu nahoru jsme zakončili focením u pramene Moravy a u Slona přání. Dolů jsme šli mokřadovými cestičkami. Byli však tací, kteří se nebáli a šli přímo potokem. Krajina tu byla fascinující, nádherná a netknutá. Po zdárném překonání namáhavé, avšak hezké cesty jsme dorazili k autobusové zastávce, kde jsme se vyčerpáním složili k prvnímu stromu. Cestou zpět na chatu nás zastihla silná, avšak velmi krátká bouřka. Když jsme tam z posledních sil dorazili, najedli jsme se a našli si aktivitu, kterou jsme strávili zbytek volného času - někteří polehávali, jiní se vydali k pastvinám s dobytkem.

 

            Ve čtvrtek byl budíček o něco později, protože jsme jeli jen do nedalekých Králíků, kde jsme navštívili vojenské muzeum a tvrz Húrka. Poté následoval pozdní oběd, každý dle svého uvážení, a příjemná krátká cesta „domů“. Dnes jsme měli asi dvojnásobek volného času, a toho jsme využili ke své zábavě. Večerku jsme měli ve dvanáct a kupodivu jsme všichni, i přesto, že to byla tzv. „kanadská noc“, usnuli brzo.


            V pátek nás čekal už jen úklid a poslední chvilky strávené společně na chatě. Ale spousta z nás má jasno. Příští rok chceme zase sem!! :)



 

                                                                                                     Tereza Bezdíčková, NS1