Adaptační kurz

 

DSC00740Nástup do nového prostředí  je nová zkušenost. Semknutí s novým kolektivem je velice důležité, každý vyniká v něčem jiném a ve škole není tolik možností, jak to novým spolužákům říci. Pro zkvalitnění klimatu ve třídě a poznání nových přátel pořádá naše škola adaptační kurz pro žáky prvních ročníků, kteří k nám přijdou ze základních škol,  a je to tedy pro ně nová a psychicky náročnější situace. Na adaptačním kurzu se blíže poznají, jak spolužáci mezi sebou, tak i s paní učitelkou třídní, která jede s nimi.

Adaptační kurz se konal v Rekreačním centru Březová – Rokytnice nad Rokytnou od 26.9. do 27. 9. 2011. Zúčastnili se ho 27 žáků tříd T1 a NS1.

Pro žáky byly nachystány outdoorové aktivity pod vedením instruktorů, například paintball, rafty, vysokolanové centrum, lezecká stěna, rambodráha, lukostřelba, střílení ze vzduchovky atd.. Žáci měli možnost zkoušet různé aktivity, při kterých se poznávali, a při kterých je měli možnost poznat jejich učitelé. Měli jsme možnost poznat jejich vlastnosti, jejich sdílnost, jejich společenskost, pomoc druhým. Byli rozděleny podle tříd, kde byli se svou třídní učitelkou a instruktorem.

 

DSC00756

DSC00784

 

 

DSC00791

DSC00829