MENŠÍ PODZIMNÍ AKCE
 
Beseda o šikaně, kyberšikaně a drogové závislosti

Beseda s policií

Prezentace z přednášky ZDE

Dne 25. října 2011 proběhla na naší škole přednáška na téma šikana a kyberšikana. Byl pozván nprap. Bc. David Chládek z Preventivně informační skupiny Krajského ředitelství policie, územní odbor Blansko.

Hlavním tématem přednášky byla šikana. Zúčastnili se žáci prvních ročníků všech oborů a dozvěděli se, jaké chování se považuje za dětské škádlení, jaké situace už  jsou hodnoceny jako šikana. Větší důraz pan přednášející kladl na téma „Rizika virtuální komunikace“, tedy stále častěji se objevující  kyberšikanu. Jeho prezentace byla přínosná, doložená konkrétními případy a ukázkami.  Žáci se svými dotazy přednášku plynule zaměnili za zajímavou  besedu.

Pavla Bojdová

Drogová beseda

Naši žáci jsou ve věku, ve kterém se mohou setkat s návykovými látkami, tedy i s drogami. Je velmi důležité, aby znali i negativní vliv drog a jejich vliv na osobnost člověka. Začátkem prosince navštívil naši školu bývalý drogově závislý muž a měl besedu se všemi druhými ročníky a s třetími ročníky učebních oboru. Žáci se dozvěděli, co ho vedlo, k tomu aby drogy bral, že z nich má člověk z počátku dobrý pocit, ale hlavně se zmínil i o negativních vlivech drog, o trestných řízeních, o problémech ve škole a v práci, o zdravotních problémech, ale i psychózách, které následkem užívání drog vzniknou a o možnostech léčení. Tento muž mluvil otevřeně a upřímně, a tímto si žáky velmi zaujal.

 

     
 
Školou prošel sv. Mikuláš s čerticemi

Dne 5.12. se do naší školy zastavil po letech sv. Mikuláš se svými anděli a tentokrát s čerticemi. Mikuláš s pomocníky chodil po učebnách a areálu školy, kde měli naši žáci možnost po recitaci nějaké básničky získat sladkou odměnu. Zlobivé žáky pak čertice upravili začerněním a někteří zvláště nezbední skončili v pytli a odneseni. Mikuláši se na škole líbilo a den si všichni zúčastnění náležitě užili, tedy kromě těch co skončili v pekleJ.

Děkujeme Mikuláši a jeho pomocníkům za návštěvu naší školy a věříme, že se u nás zastaví i příští rok.

Lucie Racová P1A

 

 

Vybojovali 3 místo ve florbale

Dne 10. 11. 2011 se uskutečnilo okresní finále ve florbalu chlapců v Jedovnicích. Pořadatelem byl Mgr. Josef Jalový. Z naší školy se zúčastnilo tohoto přeboru 1 družstvo. Celkově se zúčastnilo 12 družstev, která byla rozlosována do 4 skupin po 3 školách. Naši kluci vyhráli základní skupinu a postoupili do semifinále. V něm se utkali s družstvem SPŠ Jedovnice B, kde nešťastně prohráli 0:1, když dostali gól v poslední minutě. Tím pádem si odvezli ze soutěže 3. místo. Vítězem se stalo družstvo Citroenu Boskovice. 2 místo obsadilo družstvo Jedovnice B.

 Mgr. Podlipný Jiří


Vytvořil Ing. Marek Chládek   |  Stredni-skola skin od Stredni-skola.cz