3. ročník Týdne stavebnictví a bydlení byl úspěšný

Od 8. do 11. února 2011  byl v prostorách SOŠ a SOU – MŠP, Letovice  realizován 3. ročník „Projektového týdne stavebnictví a bydlení“.  I v letošním roce naše škola měla možnost realizovat tuto projektovou činnost ve spolupráci s městem Letovice.

V daném období obě budovy školy již od ranních hodin žily odbornými přednáškami, které si pro žáky připravili zástupci firem z oblasti stavebnictví a dřevařské výroby. Projektové aktivity byly proloženy praktickými ukázkami zaměřenými  na specifické činnosti stavební realizace. Žáci 2. až 4. ročníku oboru Nábytkářství se v rámci třídenního pracovního workshopu věnovali praktické interiérové tvorbě, z níž vyústilo několik modelů moderních interiérů. V rámci projektového dne zpracovatelé školních projektů představili svým spolužákům výsledky realizovaných dílčích projektů, které řešili v  odborné výuce. Toto vše mohli zhlédnout žáci naší školy, ale i široká veřejnost. Projekt žil nejen odbornou prací, ale zahrnoval i módní přehlídku, na níž bylo možné pokochat se zajímavými modely módní návrhářky Ivety Nedomové. Poslední den si žáci zúčastněných základních škol ověřili své vědomosti a dovednosti v činnostech, které si pro ně připravili zástupci jednotlivých oborů.

Slavnostní zakončení projektu provázelo vyhodnocení soutěží o nejlepší obrázek na téma „Jak bydlí zvířátka“, do které se zapojily letovické mateřské školy. Žáci letovické základní školy se zapojili do soutěže  o nejlepší obrázek na téma „Netradiční bydlení“.  Vystavené obrázky byly nabídnuty k prodeji a výtěžek z prodeje posloužil potřebám klientů denního centra Diakonii CČE v Letovicích. Více informací z tohoto projektového týdne je možné získat na internetových stránkách školy www: stredni-skola.cz.

Závěrem bychom touto cestou chtěli poděkovat za spolupráci nejen městu Letovice, ale i všem zúčastněným subjektům.

 

Marcela Baráková