Týden stavebnictví Letovice

aneb: Premiérový projektový týden máme úspěšně za sebou.

 skok na: foto video

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště -  Masarykova škola práce, Tyršova 500 v minulých dnech žila Týdnem stavebnictví. Žáci, pedagogové, rodiče, ale i široká veřejnost zažila čtyři dny bohatého programu. Cílem tohoto projektu bylo otevřít školu veřejnosti, rodičům, odborným firmám a to jak po stránce odborné, tak i kulturní.

Mezi hlavní body patřil určitě Stavební veletrh, odborné přednášky a praktické ukázky z oblasti stavebnictví, dřevařské výroby a nábytkářské výroby, kterého se zúčastnily firmy nejen z Letovic, ale i vzdálenějšího okolí. Prostřednictvím těchto aktivit se účastníci projektových činností mohli dozvědět mnoho nového, nebo si jen rozšířili své vědomosti a dovednosti.

Po celou dobu konání projektového Týdne stavebnictví byl zpřístupněn Infokoutek města Letovice, kde si mohli návštěvníci prohlédnout model revitalizace Masarykova náměstí. Vystaveny byly také modely žáků ZŠ Letovice na téma: „Co by v Letovicích chtěli změnit“.

Aby se do programu zapojili i žáci základních škol, byl pro ně přichystán žáky naší školy Soutěžní den, kde řešili spoustu zajímavých činností např. hlavolamy, skládali puzzle z výkresů, soutěžili v psaní na stroji a mnoho dalšího. Žáci si déle ve spolupráci se svými pedagogy připravili prezentace zpracovaných projektů, které se svojí tematikou zaměřovaly na oblast staveb, financování staveb a nábytkářství. Tyto projekty byly prezentovány v rámci tzv. Projektového dne.

Ve spolupráci se Základní školou Letovice a mateřskými školami Letovice - Čapkova a Třebětín se jejich žáci zapojili do soutěže v malování obrázků s hlavním tématem: „Můj dům, můj hrad“. Práce byly vystaveny na chodbách školy a výtěžek z prodeje byl předán Diakonii ČCE v Letovicích. Tato soutěž byla rozšířena o fotografickou soutěž na táma: „Kouzlo stavby“. Dalším kulturním zpestřením Týdne stavebnictví byla módní přehlídka Ing. Ivety Nedomové a koncert houslového souboru ZUŠ Letovice.

Závěrem bychom chtěli poděkovat městu Letovice a spolupracujícím firmám, které se podílely na realizaci projektu po stránce finanční, materiální a odborné. Jejich přehled je možné shlédnout na stránkách školy: www.stredni-skola.cz/ Týden stavebnictví.

Zpracovaly: Němcová Hana, Baráková Marcela

foto a www: Marek Chládek

 

 

 
        
Zahájení akce Přednáška Porotherm Stavební veletrh na škole
Otevření infokoutku Přednášky pro dřevoobory Výstava grafik a fotografií
Módní přehlídka Soutěž pro ZŠ Slavnostní ukončení akce

Toto album obsahuje 85 fotografií a bylo vytvořeno 24.3.09 21:43.

Stránku vytvořil     Ing.Marek Chládek.