Soutěž Enersol 2008 - krajské kolo, 26.2.2008

V úterý 26. února 2008 se na naší Střední odborné škole a Středním odborném učilišti - Masarykově škole práce Letovice konalo krajské kolo Enersol 2008, soutěže o obnovitelných zdrojích energie.

Již od samého rána bylo na škole velmi rušno. Probíhaly nejen dokončující přípravné práce na právě startující soutěž, ale také se sjížděli pozvaní hosté a soutěžící. Pozvání přijal pan starosta Letovic Mgr. Radek Procházka, podnikatelé z okolních firem, zástupci Jihomoravského kraje. V tomto kole se utkalo 12 prezentujících studentů z našeho kraje. Hostem byl zástupce z řad studentů Olomouckého kraje.

Všichni měli jeden hlavní úkol a to ten, aby své dobře zpracované práce uměli obhájit a odprezentovat před publikem a odbornou porotou a tu dokázali přesvědčit, že právě ta jejich práce je hodna se utkat v národním kole. Tento krok byl pro mnohé nejtěžším. Ale nakonec to všichni zvládli a porota vybrala pět vítězů a jednoho náhradníka, kteří pojedou reprezentovat Jihomoravský kraj do Plzně na konci března. Odbornou porotu tvořili nejen kvalifikovaní odborníci ze školství, ale i z řad podnikatelů. Předsedou poroty byl Mgr.Radovan Šejvl, odborník na obnovitelné zdroje energie, který již na naší škole pořádal seminář na toto téma.

Studenti měli za úkol ve svých pracích zhodnotit jednotlivé obnovitelné zdroje. Uvědomují si totiž, že jejich využíváním ušetří naše životním prostředí a suroviny běžné spotřeby,které nezadržitelně mizí.
 

Radek Hanskut (student z O3)

 

 

Toto album obsahuje 19 fotografií a bylo vytvořeno 15.3.08 8:33.

Stránku vytvořil     Ing.Marek Chládek. www.stredni-skola.cz