SOŠ A SOU MŠP Letovice v Portugalsku

 

Ve dnech 20. až 24.4. pobývalo šest žáků a dva učitelé SOŠ a SOU MŠP Letovice  v Portugalsku. Tento výjezd na západ evropského kontinentu mohl proběhnout jen díky projektu Comenius, kterého je naše škola součástí. V Portugalsku se sešli žáci a učitelé hned čtyř evropských zemí. Polska, Turecka, České republiky a samozřejmě i Portugalska, které bylo naším hostitelem.

 

Na letišti v Lisabonu jsme přistáli v nočních hodinách a do místa našeho pobytu – Setúbalu jsme dorazili velmi brzy ráno. Druhý den jsme se zúčastnili setkání na střední škole v Setúbalu a všichni zúčastnění prezentovali výsledky průzkumu s názvem „Caught in the Net“ – Chyceni v síti. Průzkum se zabýval tím, jak žáci používají internet a mají zabezpečen počítač. Výsledky průzkumu byly zajímavé a v mnohém velmi podobné.

 

Během našeho pobytu jsme poznali nejen Setúbal a jeho okolí, ale i hlavní město Portugalska – Lisabon. Žáci se seznámili se všemi zúčastněnými žáky, a přes počáteční komunikační rozpaky, se rozhovořili v anglickém jazyce a získali nové přátele.

 

Těší mě, že naši žáci reprezentovali naši školu důstojně a my můžeme být na naše žáky hrdí.

 

Petra Koudelková