Fotogalerie - Byli jsme při tom! - Den Země 2016

 Mateřská škola Komenského Letovice opět pořádala akci k oslavě Dne Země ve své přírodní zahradě. Bylo nám ctí se na této akci podílet. Přišlo skoro dvě stě dětí, na které čekalo plno úkolů. Na naších stanovištích si mohly vyzkoušet práci s přírodními materiály, jako je keramická hlína a dřevo. Točily na hrnčířském kruhu, modelovaly, montovaly stoličku, řezaly dřevo. U stavebního stolečku si připomněly, které kreslené postavičky bravurně umí měřit, zakreslovat, zdít a používat veškeré zednické náčiní. Myslím, že se akce báječně podařila a dvě hodiny utekly jako voda, děkuji všem, kteří se na akci podíleli a i těm kteří nás přišli na akci podpořit.

Něco málo o Dnu Země.

Byl vyhlášen poprvé 22. dubna 1970 jako den, kdy mají lidé oslavovat naši planetu a při té příležitosti se zamyslet, jak se chovat více ekologicky. Ne náhodou byl tehdy vyhlášen v USA poté, co do světových moří uniklo nezanedbatelné množství ropy. Od té doby v tento den lidé po celém světě sázejí stromy, promlouvají o recyklaci, snižují spotřebu energie, do práce se přepravují na kole nebo pěšky a zapojují se do různých zelených projektů. Více ZDE

V ČR se u příležitosti oslav Dne Země, koná akce Ukliďme Česko, neváhali jsme a připojili jsme ruce k dílu. Naši žáci s učiteli uklidili okolí budov školy, ulici Tyršova a vyčistili koryto řeky. Za to jim patří velké díky.

Přejeme Vám krásné jaro.

Za Ekotým Mgr. Miroslava Vítková

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS