Fotogalerie - Londýn

Konečně nastal den D, kdy jsme měli vyrazit na náš týdenní pobyt do Londýna. Ráno dne 29. listopadu jsme se nalodili do dálkového autobusu a vyrazili směr Londýn.

Po dlouhé cestě autobusem jsme se následující den ocitli v Canterbury, kde začalo naše poznávání Anglií. Prohlédli jsme si s anglicky mluvícím průvodcem historické jádro tohoto kouzelného města a pak jsme se vydali na prohlídku katedrály, kde byl zavražděn Thomas Becket. Také jsme navštívili muzeum mapující dílo Canterburské povídky od Geoffreye Chaucera.

Večer jsme se ubytovali v londýnských hostitelských rodinách, protože náš výlet nezahrnoval jen poznávání historických krás Anglie, ale také výuku angličtiny v přirozeném prostředí. Tři dopoledne jsme trávili ve škole, kde jsme zjišťovali, jak je těžké či naopak snadné porozumět. A protože nejen výukou je člověk živ, vyrazili jsme poznávat krásy a lákadla Londýna zblízka.

Za zmínku určitě stojí Buckingham Palace, Hyde park, Piccadilly, Trafalgar Square, Whitehall, Downing Street, Parliament, Westminster Abbey, London Eye, Tower Bridge, National Gallery, National History Museum, Winston Churchill Museum nebo Cabinet War Rooms.

Během našeho pobytu jsme také pilně ochutnávali místní pokrmy, o kterých se traduje, že patří k nejhorším na světě. To už ale dávno neplatí! Angličané milují dobré jídlo a mezi jejich hobby vaření patří, takže jsme měli možnost pochutnat si na rybě s hranolky, jehněčím a dalších dobrotách.

A protože nic netrvá věčně, i nám se přiblížil poslední den, který jsme strávili plavbou po řece Temži, prohlídkou divadla Williama Shakespeara, projitím se po mostě Millenium Bridge, návštěvou galerie moderního umění Tate Modern a pak už návrat zpátky do České republiky.

 

Text: Ing. Bc. Kateřina Chalupková

Foto: Mgr. Miroslava Vítková

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS