Fotogalerie - Za tajnými a Gerbrichovými dveřmi

Exkurze truhlářů a nábytkářů za poznáním dveří a dvířek. Tentokráte vyjela třída druhého ročníku učebního oboru Truhlář TZ2 a první ročník studijního oboru Nábytkářská a dřevařská výroba do firmy Gerbrich ve Velkých Opatovicích. Jde o výrobce vchodových, interiérových , bezpečnostních a protipožárních dveří včetně obložkových zárubní. 

Po uvítání nás vedoucí výroby pan Žouželka provedl výrobou podle technologického toku. Od naskladnění materiálu, přes formátování, lepení, lisování, olepování hranou a zhotovení otvorů pro kování, broušení s povrchovou úpravou až po montáž lišt a zárubní k balení s expedicí.

Nahlídli jsme dále do firmy Monarc, která je výrobcem nábytku a v provozovně ve Velkých Opatovicích zhotovuje čela skříňového nábytku. Žáci viděli frézování dřevovláknité desky na CNC horní frézce a její následné olepení fólií ve vakuovém - membránovém lisu.

Za umožnění návštěv firmám ještě jednou velmi děkujeme. 

Součástí exkurze byla prohlídka nejen jedinečné plastické mapy Moravy v Kartografickém centru, ale i interiérů zdejšího rekonstruovaného zámku s muzeem města. Paní průvodkyně nás seznámila i s tajnými únikovými dveřmi v knihovně, které použil zámecký pán při úniku před exekutorem.

Jedinečná byla také ukázka soch ak. soch. Otáhala, který zhotovil i plastiku básníka Bezruče na Opatovickém hradisku a výrobky zdejší průmyslové  a umělecké keramiky.

Ing. Marek Chládek

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS