Fotogalerie - Adaptační kurz prvních ročníků 2015

Žáci prvních ročníků oborů T1 (truhlář) a EU1 (elektrikář, umělecký keramik) se ve dnech 2. až 3. září zúčastnili adaptačního kurzu, který se letos poprvé konal v Letovicích.

První den zahájily tzv. ledolamky, aktivity zaměřené na seznámení. Navštívili jsme také letovický zámek. Odpoledne jsme spolupracovali i soupeřili při lovení kešek a měřili svou fyzickou zdatnost  kruhovým tréninkem v tělocvičně. Přesto, že jsme byli unavení, našli jsme v sobě energii i na večerní program, kdy jsme se mimo jiné dozvěděli něco o šikaně a prevenci dalších sociálně patologických jevů.

Druhý den po rozcvičce jsme si prošli truhlářské a keramické dílny a vyzkoušeli si svou zručnost střílením ze vzduchovky a lukostřelbou.

Při závěrečném zhodnocení všichni studenti potvrdili, že „adapťák“ má smysl a že jim usnadnil seznámení se spolužáky i novým prostředím.

Mgr. Lenka Malíková


Studenti prvního ročníku třídy NV1 (nábytkáři a umělecké výtvarnice) se ve dnech 2. až 4. září zúčastnili adaptačního pobytu, který se opět konal v Dolních Věstonicích pod Pálavou.

Umíte si představit hororový příběh? Pokud ne, tak vám jeden řekneme…..Začátek školy! Možná to trochu přeháníme, ale zas tak hrozný to nebylo.

Bylo nebylo před letovickým nádražím stála skupinka žáků a ti čekali na vlak. Později hodnotili. Nejprve jsme zažívali trapné ticho. Vlak nás měl převést na pátračku za minulostí, a když ne tam, tak alespoň do Dolních Věstonic na adaptační pobyt. K velké nelibosti nás vlak vysadil asi pět kilometrů před cílem, a tak jsme se plahočili dál a mohli doufat, že k nalezišti pravěké ženy dorazíme zdraví a živí. Povedlo se! Pak už jsme viděli naše ubytování a to trapné ticho se prolamovalo víc a víc. Svůj účel tento pobyt splnil.

Kučerová, Pacáková, Křenek z NV1

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS