Fotogalerie - Rytířské klání na Masarykově střední škole v Letovicích

 Ve čtvrtek 11. 6. 2015 za námi přijeli žáci ze Základních škol Letovice, Rájec Jestřebí, Boskovice, Svitávka, Moravská Chrastová a Březová nad Svitavou. Zavedla je k nám pozvánka na rytířské klání, ve kterém si otestovali sedm rytířských dovedností.

Ve sportovních dovednostech si vyzkoušeli například střelbu z luku, novou populární hru Kin-ball nebo svoji statečnost otestovali ve výškách v lanovém centru.

Technické a stavební dovednosti si ověřili v našich odborných dílnách pod dohledem našich mistrů. Soutěže byly různorodé. Soutěžící si mohli vyzkoušet práci se dřevem, elektrickými vodiči nebo stavebním materiálem. V rýsovně zase skládali záludné puzzle z výkresů našich stavařů. Díky oboru nábytkářství pronikli do designu interiéru.

V Ekotřídě si osvěžili znalosti z první pomoci a důležitých životních orgánů. K protáhnutí těla jim sloužilo zdolávání schodů mezi patry našich budov a štafeta v sešlapování PET lahví. Soutěžní duch v týmech byl někdy přímo hmatatelný.

Po ukončení soutěží jsme využili pěkného počasí a zbývajícího času ke hrám na školní zahradě. Díky projektu Škola pro udržitelný rozvoj máme obnovené vše ke hraní ping - pongu. Tato hra se žákům ze základních škol velmi zamlouvala. Další možností bylo využití různých typů dřevostaveb, na kterých jsou zavěšeny houpačky, houpací síť nebo i houpací loď.

Nejlepší týmy získaly užitečnou výhru a sladkou odměnu. My všichni jsme byli odměněni krásným dnem plným zážitků. Myslím, že i vy na fotkách uvidíte nadšení a spokojenost v našich tvářích.

Za Ekotým Mgr. Miroslava Vítková

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS