Fotogalerie - Den Země plný barev a aktivní práce

  Ve středu 22. dubna 2015 se ve světě slavil Den Země, avšak naše Masarykova střední škola ho ve vší parádě oslavila o dva dny později, a to v pátek 24. 4. 2015.

V zahradě školy jsme prožili akční den plný barev a aktivní práce. Den začal přípravami a úpravami mezky, kterou později osázely děti okrasnou dřevinou. Práce to byla spíš pro chlapy, mez byla v dosti neupravovaném a zarostlém stavu. Věřím, že to vzali jako posilovací činnost. 
 
Ze začátku dne to vypadalo, že nám počasí nebude přát, ale jakmile k nám dorazila kupa malých sluníček, počasí se rázem spravilo. Přišly za námi totiž děti z letovských mateřských školek. A nepřišly nám jen pomoci sázet a zalévat rostliny, ale i namalovat plno obrázků. Měli jsme pro ně přichystáno kreslení - na cestu křídami, na plátno temperami a voskovkami na papír. Také se dozvěděly něco málo o třídění odpadu. Aby měly dostatek energie, dostaly malou sladkost a výborné koláčky, které nám upekla paní Matějů za Svitávky. Koláčkům neodolala žádná osůbka, která se k nám přidala.
 
Jedním z hlavních úkolů zvelebování zahrady je i zeď přilehlé budovy. Tu si vzali do parády naši umělci. Tedy až po té, co ji naši zedníci lehce poopravili. Několik týdnů jim zabrala příprava. Samotnou malbu začali už týden před naším akčním dnem a ještě budou pokračovat. Ona budova patří místnímu amatérskému klubu fotbalistů a na zdi pár fotbalistů přibylo. Malování si užívali všichni.
 
Žáci, kteří ještě dostatečně nezvládají třídit odpad, pomohli ekotýmu vyčistit koryto řeky Křetínky a prostor mezi budovami školy od odpadků a věcí, co do přírody nepatří. Odpoledne bylo krásné jarní počasí, většina žáků dokončovala svoje malby a ostatní taky nezaháleli. Část ekotýmu a kluci z NSV1 se vydali sbírat pohozené odpadky do širšího okolí školy. Celá akce skončila po 14. hodině, kdy začalo mírně poprchávat.
 
Jak minulý, tak i tento rok se Den Země velmi povedl, počasí se vydařilo a u všech byl vidět úsměv na tvářích, co víc si přát, nemyslíte?
 
Váš Ekotým
1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS