Fotogalerie - Předvánoční EKODEN 2014

  Ve čtvrtek 18. prosince uspořádal Ekotým pro naši školu speciální den plný zajímavých přednášek a prezentací. Jelikož se pyšníme titulem Ekoškola, připomněli jsme si snahy a cíle tohoto projektu a zároveň jsme se mohli pobavit o tom, jak konkrétně je uvádíme ve škole do praxe. Jedním ze stěžejních témat je třídění odpadu, k němuž nám kromě našich studentů přišel poreferovat pan Mgr. Martin Hoder, vedoucí technického odboru města Letovice. Seznámil nás se způsobem svozu a třídění odpadu v Letovicích i snovým sběrným dvorem na Červeném vrchu. Nechyběly ani fotografie ze skládky Březinka či spalovny SAKO Brno.

Členové Ekotýmu vyhlásili také výsledky soutěží, které od září proběhly. Ve třídění odpadu jsou zatím nejlepší  třídy P1 a P2A , vítězem Dne barev se staly třídy NSV1 a NSV2. V soutěži o nejdelší řetěz z CD a DVD disků pak zvítězily třídy P1 a MS4.

Na závěr všichni účastníci prošli tematickým kvízem a na ty, kteří zodpověděli všechny otázky správně, čekaly drobné odměny. Děkujeme Ekotýmu za nové poznatky i za příjemně strávený den!

Mgr. Alena Opršálová

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS