Fotogalerie - ENERSOL 2014 - Krajská konference na Zámku Letovice

Masarykova střední škola Letovice, která je Regionálním vzdělávacím centrem pro Jihomoravský kraj, pořádala již 10. ročník přehlídky žákovských projektů na téma „Využívání obnovitelných zdrojů, úspory energií a snižování emisí v dopravě“ ENERSOL 2014. Přehlídka se konala 4. března 2014 na Zámku Letovice, pod osobní záštitou hejtmana Jihomoravského kraje, JUDr. Michala Haška, a ve spolupráci se Vzdělávací agenturou Kroměříž a Jihomoravským krajem
Cílem projektu je zvýšit povědomí nejen žáků, ale i veřejnosti o spotřebě energií, možnosti využívání obnovitelných zdrojů energie v domácnostech i ve firmách. Žáci ve svých projektech zařazených do hlavní kategorie upozornili jak na problémy s nedostavěnými fotovoltaickými elektrárnami ale také na alternativy jakou jsou volné energie, slaměné domy a zdroje, které jsou již účelně využívány v praxi, např. tepelná čerpadla, fotovoltaika, biomasa, pasivní a nízkoenergetické domy, snižování emisí v dopravě.
Jednotlivé prezentace zaujaly nejen nezávislou odbornou porotu, žáky a pedagogy z jednotlivých škol, ale i zástupce firem a veřejnosti. Součástí přehlídky byla již tradičně kategorie Inovace, která je zaměřena na myšlenky a předměty v praxi nenavštívitelné a kategorie tvůrčí - popularizační, kde se studenti zpěvem, písní a povídkou dotkli zmíněných témat.

Ing. Marek Chládek

 

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS