Fotogalerie - Místo prázdnin jsme byli ve škole

I když ve čtvrtek 31. října bylo na naší škole ředitelské volno, sešli jsme se my, studenti a učitelé Masarykovy střední školy v Letovicích ve škole. Místo klasického učení jsme však měli úplně jiné plány. Na programu byla schůzka školního Ekotýmu a také brigáda na výsadbu stromků v okolí naší školy.  Sešli jsme se ve stejném čase, kdy běžně začíná vyučování. 

První skupina měla na programu dopracovat podklady pro letošní práci Ekotýmu v naší škole, zhodnocení a vylepšení systému třídění odpadů, zapojení se do ekologických projektů. Naším hlavním úkolem pro tento rok je obhájit mezinárodní titul EKOŠKOLA, kterým se naše škola může pyšnit. Při zhodnocení naší práce a vyhlídkách do budoucna je vidět veliký pokrok.

Druhá skupina našich studentů se věnovala výsadbě nových stromků v okolí naší školy. Stromy jsou nádhernou součástí přírody. Dodávají nám pocit bezpečí, připomínají nám svojí výškou spojení člověka s přírodou, na svojí kůře mají otisk historie. A právě několik desítek těchto stromů je zasazeno v areálu naší školy. Mají nás přivádět ke ztišení, k uvědomění si sama sebe. A tak věřím, že díky těmto nositelům budeme mít ve škole i okolo ní ještě lepší prostředí než dnes a že se pobyt v těchto místech stane pro nás i pro návštěvníky školy skutečným zážitkem. 

 

Pavel Horáček 

student 

 
1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS