Fotogalerie - Propojení výuky technických oborů s odborníky z praxe

 V rámci projektu Zvyšování kvality ve vzdělávání v JmK – programu OPVK  s názvem „Praxe do škol“ je naše škola  součástí partnerské sítě škol, odborných institucí a podnikatelské sféry Jihomoravského kraje. Výuka žáků technických oborů je tak těsněji propojena s odborníky z praxe.

Cílem projektu je zvyšování motivace ke vzdělávání se v technických oborech, zvyšování provázanosti mezi žáky středních škol a potencionálními zaměstnavateli a spolupráce s vysokými školami.

Mezi aktivity projektu patří např. exkurze do Národního stavebního centra, exkurze na stavby splňující principy trvale udržitelného rozvoje, workshopy podnikatelského sektoru, zřízení kontaktního místa s knihovnou a studovnou, zřízení portálu pracovních příležitostí, exkurze na mezinárodní stavební a strojírenský veletrh, miniveletrh studijních a pracovních příležitostí.

Aktuální akcí projektu byla návštěva našich žáků oborů Elektrikář – silnoproud a Mechanik- elektrotechnik na řízené exkurzi pořádané Národním stavebním centrem na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Našim žákům se tak dostalo na veletrhu, při prohlídce novinek v oboru, zasvěceného výkladů odborníků z praxe s praktickými ukázkami nových technologií v elektrotechnice.

 

Foto: Ing. Mikuláš Derňár

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS