Fotogalerie - Co dál po škole?

     Dne 15. 1. 2013 se v hudebně naší školy uskutečnila beseda s pracovnicí Úřadu práce Blansko paní Mgr. Marií Hoffmannovou. Beseda na téma „Co dál po škole?“ se týkala možností uplatnění našich absolventů na trhu práce a byla určena žákům končících ročníků, tj. třídám NV4, S4, T3, Z3, P2A a E4. 
     Mgr. Hoffmannová informovala žáky o dalších možnostech, které mají po absolvování naší školy (další studium, dobrovolnická práce, práce v zahraničí, au-pair, stáže ve firmách či evidence na úřadech práce). Dalším studiem si mohou prohloubit svoji kvalifikaci na jazykových školách, vyšších odborných či vysokých školách. Formou zkráceného studia mohou získat výuční list nebo maturitní vysvědčení v jiném oboru. Naskýtá se i možnost studia v zahraničí (www.eurodesk.cz, www.nicm.cz, www.dzs.cz).
     Zajímavou novinkou jsou stáže pro mladé zájemce o zaměstnání, které probíhají od 1. 9. 2012 do 31. 8. 2015 – bližší informace najdete na www.stazepromlade.cz.
     V rámci dobrovolnické práce je nově hrazeno zdravotní pojištění, ubytování, strava, kapesné, jazykový kurz a 90 % nákladů na cestovné. Zájemci z řad budoucích absolventů mohou využít zmíněné možnosti k získání nových zkušeností z práce v různých oborech lidské činnosti a současně zlepšit svoji jazykovou vybavenost.
     Pro cílovou skupinu, kterou tvoří absolventi bez praxe, nezaměstnaní, osoby vracející se na trh práce a zájemci o prohloubení kvalifikace, je určen program „Stáže ve firmách“. Podrobnější informace jsou uvedeny na www.stazevefirmach.cz. Mladí lidé do 30 let mohou dále využít nabídek zveřejněných na www.prilezistpromlade.cz
     Paní Mgr. Hoffmannová uvedla našim budoucím absolventům i jiné odkazy s nabídkami pracovních míst, jako jsou např. www.pracovnipotencial.eu, www.fdv.mpsv.cz, www.neflakamse.cz nebo www.nsp.cz. Upozornila rovněž na pořádání burz práce, na kterých nabízejí pracovní uplatnění jak tuzemské, tak zahraniční firmy.
     Žáci také dostali informace ohledně europasů, které mají pro ně význam při hledání práce v zahraničí, i o možnostech získání příspěvků na podnikání až do výše Kč 40 000,-- od úřadu práce.
     Toto již tradiční setkání nabídlo žákům mnoho aktuálních a zajímavých informací, které jim jistě pomohou zorientovat se lépe na trhu práce.
     V případě jakýchkoliv dotazů týkajících se výše uvedené problematiky se můžete obrátit i na mne – ráda Vám pomohu či poskytnu kontakty a potřebné informace.


Autorka: Ing. Jana Plchová, vyučující ekonomických předmětů
 

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS